Alarmering lone worker

Hoe veilig zijn jouw mensen in het veld?

Werken je mensen veel alleen, in het veld of op grote bedrijfsterreinen? Dan is het jouw verantwoordelijkheid dat ze daar veilig zijn. Maar je bent ook op zoek naar een manier om dat kosteneffectief en laagdrempelig te doen, zodat jouw mensen hun werk kunnen doen in het vertrouwen dat er op ze gelet wordt.

Gevaarlijke situaties

Het vallen van een ladder, steiger en hoogwerker en uit een werkbak en lift: pakweg een derde van alle ernstige bedrijfsongevallen valt in deze categorie. De lone worker is in zo’n situatie extra kwetsbaar.

Veel extra veiligheid

De techniek van een normale smartphone is ruim voldoende om, voorzien van de juiste software, je lone workers heel veel extra veiligheid te geven.

Automatische alarmering voor iedere noodsituatie

Je kunt mensen natuurlijk gewoon in tweetallen op pad sturen. Maar dat kost veel extra geld en is meestal ook helemaal niet nodig. Door de bestaande techniek slim in te zetten zorg je voor veiligheid en vertrouwen, tegen beheersbare kosten. Onze oplossing voor alarmering voor lone workers is een slimme app op de mobiele telefoon die valbewegingen detecteert en vertaalt naar een alarm: de SmartApp van Effecta.

Als hulp ver weg is en de collega kan zelf geen alarm slaan, kun jij zo op afstand toch snel hulp bieden.Onze slimme applicatie, die in verbinding staat met het platform voor beheer op afstand, detecteert altijd in welke hoek de smartphone zich bevindt, wat de valversnelling is en of de werknemer zich beweegt (man down). In het platform zie je de alarmering, bekijk je de situatie, zie je de GPS-coördinaten en zorg je voor de inzet van de relevante BHV’er of specifieke hulpdienst.

Zien hoe het werkt?

Vraag nu een demo aan.