Met minder bedden een hogere bezettingsgraad

Opdrachtgever

Een algemeen ziekenhuis in het oosten van Nederland met 130 bedden en ruim 1.750 medewerkers.

Probleem

In 2020 vindt een grote verhuizing plaats. Het oude ziekenhuis wordt vervangen door een nieuw medisch centrum. Dit nieuwe ziekenhuis wil met minder vierkante meters en minder bedden een hogere bezetting realiseren en daarbij ook nog een prettige werksfeer voor alle collega’s waarborgen. Hoe regel je de kritische alarmering en communicatie in zo’n compacte inrichting?

Oplossing

Effecta realiseert een koppeling met de telefoniecentrale, het verpleegoproepsysteem en diverse medische apparatuur aan een centraal dashboard voor alle alarmering. De medewerkers worden voorzien van smartphones met alle benodigde functies voor het alert reageren op alarmen en voor de communicatie met collega’s, patiënten en familieleden.

Resultaat

Alle kritische alarmering en communicatie is nu slim georganiseerd in één overzicht. Miscommunicatie wordt hiermee voorkomen en de zorgspecialisten kunnen snel schakelen. Door alarmering goed in te richten wordt alarmmoeheid bij de verpleegkundigen voorkomen en verlopen werkprocessen effectief en efficiënt en draagt dit bij tot een sneller herstel van de patiënt.