Effecta

E-learning is er in meerdere soorten en maten. Van een handleiding op het intranet tot een online module waarin simulatie en virtual reality worden gecombineerd tot een leerervaring. Wat alle vormen van e-learning met elkaar gemeen hebben, is dat het leeractiviteiten zijn waarbij gebruik gemaakt wordt van informatie- en communicatietechnologie via een netwerk.

Welke vorm van e-learning u ook kiest, de digitale handleiding of de simulatie, er zijn zeker vijf voordelen die voor alle vormen van e-learning gelden.

 1. Tijd en plaats onafhankelijk
  E-learning is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar, waar je ook bent. Medewerkers kunnen zelf bepalen waar en wanneer ze de leerstof tot zich nemen. Daarnaast kan de leerstof makkelijker opgedeeld worden in kleine stukjes, zodat de medewerker de leerstof bijvoorbeeld kan doornemen op het moment dat het relevant is.

 2. Uniformiteit
  Alle medewerkers krijgen dezelfde leerstof op dezelfde wijze aangeboden. Bij klassikale trainingen kan de inhoud per docent variëren. Ook heeft de organisatie meer invloed op de inhoud van de aangeboden leerstof. “What you see is what you get”

 3. Cursist bepaalt het leertempo
  Bij klassikale trainingen bepaalt de docent het tempo, iedereen besteedt evenveel tijd aan de training. Bij e-learning kunnen de medewerkers zelf het tempo bepalen en per onderwerp de tijd besteden die zij nodig hebben.

 4. Blijvend naslagwerk
  E-learning is altijd beschikbaar, medewerkers kunnen na de training een onderwerp nogmaals doornemen. De leeractiviteit krijgt daarmee de functie van een naslagwerk.

 5. Onbeperkt aantal deelnemers
  Met behulp van e-learning kunnen grote groepen medewerkers snel worden opgeleid. Je hoeft geen rekening te houden met het aantal plaatsen in een ruimte. Of met het inhuren van een flink aantal docenten om een groot aantal mensen zo snel mogelijk te trainen.