Gezocht: Stagiair Conversational AI

Yes, je mag kan weer op vakantie straks! Min of meer althans. Toch kijk je erg uit naar eindelijk een echte vakantie en op zoek naar een goede reisverzekering klik je rond op de website van een duurzame verzekeraar. Deze organisatie spreekt je aan. ‘Hallo! Weet jij welke voorwerp het vaakst geclaimd wordt op vakantie?’ Rechtsonder in je browser heeft zich een schermpje geopend met deze prangende vraag. Een vrolijk, groen icoontje zwaait naar je en geeft je vier keuzemogelijkheden. ‘Even denken,’ mompel je, en je kiest ‘zonnebril’. ‘Oei, warm!’ antwoordt het bijdehand, ‘Dat is nummer 3! De smartphone raakt het meeste zoek of beschadigd. Maar iets anders: heb je eigenlijk al een vakantie geboekt?’

Een persoonlijk, digitaal gesprek

Dit is geen doorsnee chatbot. Deze valt in de categorie digitale assistenten en adviseurs die op verzoek of spontaan een gesprek aangaan. En die je verder proberen te helpen op zoek naar een oplossing voor jouw probleem of met de keuze van een product. Daarmee gaan zij een stuk verder dan wat je gewend bent van een reguliere soort.

Werken met Conversational AI

Dit alles kan met conversational ai. Met conversational ai werken wij aan natuurlijke conversatie tussen een mens en zijn digitale gesprekspartner​. Wij bouwen niet blind een digitaal contactkanaal, om er vervolgens de klant veel succes mee te wensen. Nee, wij kijken eerst goed naar de organisatie. Wat zal hier nu het beste passen? En welk platform? Hoe moet de digitale assistent heten, en wat is zijn achtergrondverhaal? Hoe zorgen we ervoor dat de uitstraling van de organisatie hierin goed tot zijn recht komt? En dat de conversaties vloeiend verlopen? Gebruikt hij stopwoordjes? Hoe houden we hem in vorm en up-to-date?

Je ziet het: het is geen kwestie van installeren en ‘draaien maar’. Meerdere vakgebieden komen aan de orde bij het voltooien van een digitale assistent.

Ook jouw vakgebied!

Als stagiaire kom je te werken in ons team ‘Conversational AI’. Dat is een divers team van copywriters, developers, projectmanagers en marketeers. En wij leren veel van elkaar. De afgelopen jaren hebben we diverse studenten geholpen met hun eindopdracht, en zij ons met hun jonge, frisse blik op ons vakgebied.

Als je bij ons gaat stagelopen, dan denken samen we na over een passend onderzoek. Denk aan het opstellen van een checklist voor de ideale digitale assistent of een onderzoek naar de percepties van mensen over nieuwe technologieën. Daarnaast help je het team bij dagelijkse werkzaamheden. Je ontwerpt een presentatie voor de klant, je werkt mee aan een inspiratiesessie, je bouwt een demo of je bedenkt en schrijft conversaties.

Wie ben jij?

 • Je bent geïnteresseerd in innovaties en technologische ontwikkelingen
 • Je vindt het interessant om na te denken over menselijk gedrag en psychologie
 • Je bent niet bang om buiten de lijntjes te kleuren
 • Je bent klaar om je theorie in de praktijk te brengen
 • Je durft in de toekomst te kijken
 • Je volgt een HBO of WO opleiding op het gebied van marketing, commerciële economie, bedrijfskunde, toegepaste psychologie, communicatie of multimedia design. Maar motivatie vinden wij belangrijker dan een relevante studie.
 • Je zoekt een stage voor minimaal drie maanden (langer vinden wij alleen maar leuker!)

Wat krijg je?

 • Veel verantwoordelijkheden en ruimte om jouw stempel te drukken op het succes van Effecta in Nederland en daarbuiten
 • Een serieuze plek in ons team. Je bent onze collega
 • Professionele begeleiding en de mogelijkheid om cursussen te volgen binnen het vakgebied van conversational ai
 • De kans om mee te werken aan projecten voor klanten uit alle branches
 • De vrijheid om veel thuis te werken, met af en toe een meeting op kantoor in Woerden of elders
 • Een fijne vergoeding van € 250,- per maand

Heb je interesse?

Bel of stuur een e-mail met motivatie en cv naar Lena Hoogstadt. Of vul het onderstaande formulier in.

Tot gauw?

Sollicitatieformulier stagiaires

 • Toegestane bestandstypen: doc, pdf, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
 • Toegestane bestandstypen: pdf, jpg, png, docx, doc, Max. bestandsgrootte: 64 MB.